People Partner стратегічний помічник керівника

People Partner більше часу спілкується з працівниками, не з топменеджерами чи керівниками відділів. Для таких позицій важливо вміти слухати, домовлятись, проявляти емпатію, володіти загальною інформацією про компанію. Навички емпатії, медіації, активного слухання в такій ролі набагато важливіші, ніж аналітичні здібності. HR бізнес-партнер впливає на довірчі відносини в компанії, вибудовує партнерські взаємодії, діючи при цьому в інтересах бізнесу. Вакансія HR People Partner Це передбачає лояльність, вміння спілкуватися з людьми і хороше розуміння взаємозв’язків в колективі. У професійних HR-спільнотах все частіше зустрічаються посади HR Business Partner.

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Хто такий People Partner

Зазвичай у компанії декілька бізнес-партнерів, кожен із яких відповідає за свого «внутрішнього клієнта» — виробництво, комерційну функцію, дистрибуцію тощо. Google-таблиці — це головний інструмент для аналітики та консолідації даних будь-якого змісту. Завжди можна швидко та ефективно провести аналіз та розрахувати такі показники як eNPS (лояльність співробітників), KPI, коефіцієнт плинності кадрів, медіана зарплат на ринку та багато інших. Поняття «People Partner» в закордонних країнах існує досить давно. Причиною появи нової посади в HR-департаменті стала необхідність приділяти більше уваги утриманню фахівців, зосередившись на задоволеності й мотивації співробітників.

Книги, які будуть корисні HRBP

HRBP не вибудовує HR-функцію — він більшою мірою пов’язує ейчар-команду з бізнес-цілями компанії. Основна мета People Partner — знаходити індивідуальний підхід до кожного співробітника і кожної ситуації. Саме в утриманні співробітників може допомогти People Partner. Бізнес-функція переводилася в це невелике місто, люди — не менше 300 осіб — вивільнялися.

Хто такий People Partner

Хто такий рекрутер: чим відрізняється від HR, скільки заробляє та як ним стати

Ми заклали туди Information Security тренінги, політики компанії та іншу корисну інформацію для новачків. Платформа дає змогу відстежити, коли тренінг пройдений, також з її допомогою працівник може отримати консультацію HR-спеціаліста на будь-якому етапі адаптації. Наприкінці HR може створити в системі опитувальник, щоб перевірити, як людина сприйняла інформацію. Спілкується зі співробітниками, допомагає їм вирішити особисті і робочі питання. Автоматизує процеси, розробляє корпоративну політику, виходячи зі стратегії бізнесу, консультує топменеджмент, чим допомагає командам досягати поставлених цілей.

Хто такий People Partner

Какие требования предъявляются к HRBP

З цим інструментом HR-спеціаліст може відстежувати статуси завдань та бути залученим в контекст, де це необхідно. Asana — один з небагатьох інструментів, який систематизує та упорядковує етапи виконання завдання і дає змогу інформувати декількох учасників одночасно. Щоб бізнес міг рости й розвиватися, залучаючи й утримуючи найкращих співробітників, йому потрібні нові рішення, зокрема в питаннях управління талантами.

Практический пример работы HR Business Partner

Розсилка з головними новинами ринку найму та бренду роботодавця, а також оглядом головних оновлень платформи для роботодавців. Ви маєте розуміти, що HR manager – це керівна посада, це менеджер, у якого можуть бути підлеглі, а ще на ньому лежать найчастіше адміністративні функції. Багато хто, прочитавши цю статтю, задумаються, а чи потрібен їм в компанії People Partner, якщо в них є HR manager. Ми вчасно відкрили операційний центр і набрали штат, хоча місто було маленьким, і залишалися сумніви, що знайдеться потрібна кількість вільних фахівців. Важливо брати він відповідальність в умовах невизначеності і доводити остаточно розпочате, переконуючи інших «продавати» ідею.

Чим відрізняється People Partner та HR manager?

Показник лояльності персоналу eNPS (чистий індекс підтримки працівників) на момент мого приходу був 35, а коли я йшов — піднявся до 70. І це на тлі того, що компанія переживала зміни, які зазвичай сприймаються негативно. Компанія досягла поставлених фінансових цілей, і це найголовніше. Тут важливий досвід у HR-управлінні — партнер повинен розуміти всі HR-функції та їх зміст для бізнесу. Згідно з дослідженнями, HR бізнес-партнерами стають люди з досвідом роботи у HR від 5 до 10 років.

  • Рекомендую використовувати контрольний список, де можна відразу відмічати галочками, які завдання вже виконані, а також додавати нові.
  • Зараз він HR-директор у технологічній компанії iDeals Solutions Group, куди перейшов із освітнього сервісу Preply, де поєднував ролі HR та HR бізнес-партнера.
  • Саме тому Career Adviser покликаний вчасно помічати будь-які «тривожні дзвіночки» і збої в роботі команди.
  • Великою перевагою Asana є те, що вона багатофункціональна і немає жодних обмежень в створенні проєктів.
  • Проведення комунікацій, планових сесій, фоллов-апів з працівниками — будь-яку з цих подій можна запланувати наперед і змінити час її проведення за потреби.
  • Наприкінці HR може створити в системі опитувальник, щоб перевірити, як людина сприйняла інформацію.

В залежності від досвіду рекрутери бувають рівнів джуніор, мідл та сеньйор. Середня зарплата HRBP в Україні у 2022 році — приблизно 28 тисяч гривень. Такі досить високі цифри обумовлені IT-сферою та тим, що поки такі вакансії з’являються тільки у великих містах, наприклад, у Києві та Дніпрі. Людині, далекій від цифр, буде важко — є небезпека, що вона бачитиме бізнес виключно з погляду психології, без розуміння бізнес-процесів, причин та наслідків. HR бізнес-партнер забезпечує максимально тісний зв’язок HR-директора з бізнесом. Приходьте на курс HR&Recruitment for IT Generation та робіть перший крок на зустріч перспективній роботі у високооплачуваній сфері.

Мітки можна виділити кольором та назвати на власний розсуд для зручності опрацювання листів у списку. Наприклад, «Потребують відповіді», «Опрацьовані листи» тощо. Google Calendar — це розумний та ефективний інструмент планування робочого часу. Проведення комунікацій, планових сесій, фоллов-апів з працівниками — будь-яку з цих подій можна запланувати наперед і змінити час її проведення за потреби. Одне з останніх, Focus Time, дає можливість зосередитись над виконанням завдання.

Це дуже важливо для HR People Partner, коли потрібно прийняти правильне рішення або інтенсивно попрацювати. Сьогодні в команді працюють сім People Partners і лід відділу, а загальна чисельність персоналу компанії складає до 1000 співробітників. Це оптимальне співвідношення піпл-партнерів до кількості працівників у компанії, яке дозволяє вибудувати ефективну роботу відділу. На висококонкурентних ринках, на зразок ІТ, процесу рекрутингу приділяється багато часу та уваги.

Наприклад, сфера комп’ютерних ігор була настільки цікава, що я погодився стати HRBP у Wargaming, незважаючи на те, що тоді я був HR-директором у великій компанії. У 2008 році я був HRBP одного з підрозділів «Альфа-Банку». Моя посада називалася «керівник управління персоналом», і далі йшла назва бізнес-функції. В Україні роль HRBP останні кілька років посилюється, але ми рухаємося із запізненням від Заходу на 10 років.

Одне з таких рішень — це поява ролі People Partner у компанії.Хто такий People Partner і чим відрізняється від HR-менеджера? Розбираємося на прикладі компанії-розробника мобільних ігор G5 Games. В такі моменти втрачається зв’язок з колегами та довірливі відносини між керівниками та їх підлеглими. Тому єдиний шлях до цієї професії — навчатися самостійно та шукати додаткові освітні можливості на ринку.Часто в цю професію переходять із суміжних сфер – економісти, сейлз сапорти та навіть журналісти. IT-ринок настільки динамічний, що компанії нерідко готові брати людей без досвіду на стартові позиції.

Щоб досягти цього рівня, HR бізнес-партнер повинен повністю розуміти структуру та робочі процеси компанії і мати лідерські якості для втілення своїх пропозицій та ідей разом з керівництвом. Найбільше в роботі їй подобається займатися соціальним рекрутингом, шукати кандидатів в соцмережах і писати пости в корпоративний Facebook. Але проводити співбесіди для Ані – не найулюбленіше завдання. На даному етапі вона розуміє, що їй хотілося б кар’єрного розвитку. Але конкретно в цьому відділі компанії Аня може вирости тільки до позиції HR-менеджера, і такий варіант для неї не підходить. Щоб розв’язувати виниклі питання, вона звертається до Career Adviser, а він своєю чергою шукає вихід із ситуації.

Ресерчер (researcher) — це стартова спеціальність, з якої можна увійти до професії рекрутера. Фактично це асистент, який допомагає з пошуком контактів, запрошує кандидатів на співбесіду тощо. Ще одна корисна порада — додаткові курси з проджект-менеджменту. Робота HRBP найчастіше нагадує проєктну, кожне велике завдання — як окремий невеликий проєкт. Тому зовсім не зайвим буде «прокачатися» в цій сфері, а заодно поповнити словник IT-термінологією. Вища освіта HR бізнес-партнера зовсім необов’язково має бути психологічною, економічною або навіть пов’язаною з керуванням персоналом.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Top 10 Best Recreational Trails In United States Top 10 Most Popular Restaurants In The United States Top 10 Cities To Live In Oregon, United States In 2023 Top 10 Most Snowiest Places In South Carolina, United States In 2023 Top 10 Highest Paying Side Jobs For International Students In USA Top 10 Iconic Places To Visit In United States Top 10 Best Water Parks In Oregon, USA In 2023 Top 10 Best Places To Live In Georgia For Young Adults In 2023 Top 10 Best Places To Travel In United States Top 10 Most Visited Cities In Washington State In 2023